ΝΕΑ

ΝΕΑ

Ευρωπαϊκό «Εξοικονομώ» για δημόσια και ιδιωτικά κτίρια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα μέτρα για την προαγωγή της περιβαλλοντική ανακαίνισης κτιρίων σε όλη την ΕΕ.

READ MORE

Ανταγωνιστικές διαδικασίες- Διαγωνισμοί και στη Χρηματοδότηση της Εξοικονόμησης Ενέργειας

Παράλληλα με τα «κλασικά» και πολύ δημοφιλή προγράμματα επιδότησης των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας από νοικοκυριά και επιχειρήσεις (τύπου «εξοικονομώ») το Υπουργείο ΠΕΝ ετοιμάζεται για πρώτη φορά να εφαρμόσει ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης, μέσω διαγωνισμών.

READ MORE

Σε τροχιά αναθεώρησης το ΕΣΠΑ- Δύο νέα προγράμματα για ΜμΕ

Σε τροχιά αναθεώρησης κινείται πλέον το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με την προετοιμασία για την υποβολή των αναθεωρημένων Περιφερειακών και Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων προς την Ε.Ε. να ανεβάζει ρυθμούς.

READ MORE

65 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Δύο δράσεις συνολικού ύψους 65 εκατ. ευρώ θα “τρέξουν” στο ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων.

READ MORE

Τα 100 επαγγέλματα που μπορούν να πάρουν επιδότηση από ΕΣΠΑ

Ευκαιρίες κοινοτικής χρηματοδότησης ανοίγονται για περίπου 100 επαγγέλματα των κλάδων της εκπαίδευσης και της κοινωνικής μέριμνας.

READ MORE

Ενεργειακή αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω δύο νέων προγραμμάτων του ΥΠΕΝ

Δράσεις για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να βελτιώσουν το ενεργειακό τους προφίλ, αλλά και να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ψύξη και θέρμανση μέσω ΑΠΕ, αναμένεται να προκηρύξει το ΥΠΕΝ μέσα στο Φεβρουάριο.

READ MORE

Οδηγός για τη χρηματοδότηση μιας επιχείρησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ολοκληρωμένος Οδηγός εμβαθύνει στην κατανόηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

READ MORE

Πρόγραμμα 70 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΝ για εγκατάσταση ΑΠΕ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ψύξη – θέρμανση

Ένα νέο πρόγραμμα για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά την κάλυψη των αναγκών τους σε ψύξη και θέρμανση, θα ξεκινήσει να υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το καλοκαίρι.

READ MORE

Πέντε νέες δράσεις από το ΕΣΠΑ

Την έναρξη πέντε νέων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και τη στήριξη των τοπικών οικονομιών ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

READ MORE

ΕΣΠΑ: Δύο νέα προγράμματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Δύο προγράμματα του ΕΣΠΑ, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εντός της εβδομάδας. Το υπουργείο με την κίνηση αυτή θέλει να υποστηρίξει την νέα ψηφιακή εποχή στις επιχειρήσεις εκσυγχρονίζοντας την μέχρι τώρα κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά καταστήματα, τα οποία ελλείπουν ψηφιακής εκπαίδευσης στην πολιτική και πρακτική τους.

READ MORE

Επιδότηση μέχρι 500 χιλ. ευρώ στο νέο «εξοικονομώ» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΥΠΕΝ: «Η αγορά της εξοικονόμησης ενέργειας θα αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Πέραν του «εξοικονόμηση κατ΄οίκον» που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχεδιάζουμε και άλλα προγράμματα, όπως π.χ. την επιδότηση μέχρι 500 χιλ. ευρώ της ενεργειακής αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

READ MORE

Πρόγραμμα για υπό σύσταση επιχειρήσεις στον κλάδο του Τουρισμού

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος για την ίδρυση (υπό σύσταση) πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιούνται στο κλάδο του Τουρισμού.

READ MORE